Sorularınızın cevapları için Kılavuz görüntüleme adresinde yer alan EYS Kılavuzu’nu okuyunuz.
Link üzerindeki adresten konuyla ilgili bilgi edinebileceğiniz Usul ve Esaslara ulaşabilirsiniz.
Zorunlu yardımcı eczacılık sürenizi EYS başvuru dönemi içerisinde tamamladıysanız başvuru yapabilirsiniz.
EYS başvuru dönemi içerisinde tamamlanan yardımcı eczacılık süresi hizmet puanına etki eder. Ancak EYS başvuru dönemi içerisinde yardımcı eczacılığın tamamlanmasından sonra çalışılan süreler bir sonraki EYS başvuru döneminde hizmet puanına etki eder.
EYS başvuru döneminin başladığı aydan bir önceki ayın son gününe kadar olan süre hizmet puanının hesaplanmasında göz önünde bulundurulur. Bu tarihten sonraki süreler bir sonraki EYS başvuru döneminde hizmet puanına etki eder.
Bedelli askerliğin hastane eczanesinde eczacı unvanıyla yapılması durumunda yardımcı eczacılık hizmet süresinden sayılır.
Hizmet puanının hesaplanmasına esas hizmet yerlerini ve sürelerini gösteren belge Türk Eczacıları Birliği’nden veya Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (e-Devlet’ten de alınabilir) alınır.
Başvuru sahipleri mevzuat ile ilgili destek için eys@titck.gov.tr ; teknik yardım desteği için eyssistem@titck.gov.tr mail adreslerine başvurabilirler.
Hayır, faal bir eczanesi olan eczacının EYS 'ye kaydolma zorunluluğu yoktur.
31.12.2012 tarihinden sonra eczacılık fakültesine kayıt yaptıran eczacılar için geçerlidir.
Evet. Ancak 31.05.2012 tarihinden sonra eczanesini devreden eczacı nüfus kriterine tabi olarak eczane açabilecek ve açacağı eczanesini nüfus kriterine tabi olarak ilçe dışına nakil edebilecektir.
Evet. 6197 sayılı Kanun’un geçici madde 3 üncü maddesinde “Bu maddenin yürürlüğe girdiği takvim yılında eczacılık yapma hakkını haiz eczacılar ile eczacılık fakültelerinde okumakta olan ve okumaya hak kazanmış bulunanlar hakkında, bir defaya mahsus olmak üzere nüfusa göre eczane açılmasına ve nakline dair sınırlamalara ve yardımcı eczacı olarak çalışma zorunluluğuna ilişkin hükümler uygulanmaz. Bu kimseler, sahip ve mesul müdürlüğünü yaptıkları eczaneleri bir sefere mahsus olmak üzere devredebilirler. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte serbest eczanesi bulunan eczacılar, bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın eczanesini bulunduğu ilçe dışına nakledebilir ve devredebilir.” hükmü yer almaktadır.
Hayır, böyle bir kriter uygulanmaz. Bu hâlin tespit ve ilânı Sağlık Bakanlığı'nca yapılır.
Başvurularda en fazla yirmibeş tercih yapılabilir.
Hayır, böyle bir kriter aranmaz.
Hayır, mezun olduğunuz üniversitenin ve not ortalamasının yerleştirme puanına herhangi bir etkisi yoktur.
12.06.2019 tarihli ve E.92412 sayılı 81 İl Valiliği dağıtımlı yazımız gereği; yabancı uyruklu olup sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen ve yabancı ülkelerin eczacılık fakültelerinden mezun olan eczacıların eczane açma işlemlerinde Kanunun Geçici 3’üncü maddesi ile ilgili değerlendirme yapılırken Bakanlığımızın diploma tescil tarihinin başlangıç olarak esas alınması gerektiğinden EYS’ye başvuru yapılırken sistemsel bir problem yaşanmaması için fakülte giriş tarihinin 01.01.2013, fakülte mezuniyet tarihi bölümüne ise diploma tescil tarihinin girilmesi ve eğitim bilgileri bölümüne mezun olunan okul bilgilerinin girilmesi uygundur.